PRIDRUŽI NAM SE Enter Conference Business talent show

U sklopu ENTER konferencije i mnoštva aktivnosti koje smo namijenili odgojno-obrazovnim djelatnicima, pripremljen je i niz aktivnosti za djecu i mlade, odnosno za učenike i studente. Jedna od tih aktivnosti je i Business talent show, događaj koji spaja učeničke/studentske start-up ideje i potencijalne investitore.  Kroz ovu aktivnost učenici i studenti imaju priliku stručnom povjerenstvu iznijeti svoje poduzetničke i kreativne ideje i doći do inicijalnog kapitala za njihovu realizaciju.

 

Business talent show

Business talent show zamišljen je kao atraktivna aktivnost za publiku i kao izazovna aktivnost za sudionike. U formi talent showa, sudionici kroz petominutno izlaganje pokušavaju oduševiti ocjenjivače i izboriti se za prolazak u finale (ovisno o broju sudionika aktivnosti moguće je organizirati dva kruga predstavljanja; ukoliko ih je manje u prvom krugu ocjenjivači će odabrati nagrađene).
Stručni sud čine tri inovativna poduzetnika koji kod sudionika ocjenjuju ideju prema svim predviđenim elementima predstavljanja (*kriteriji vrednovanja navedeni su niže, pod Vrednovanje ideja), a tri prvonagrađena dobivaju inicijalni kapital i konzultantske usluge za realizaciju ideje.

1

Što se prijavljuje?

Business talent show ima za cilj odabrati najperspektivnije učeničke/studentske ideje koje su inovativne i kreativne, ali ujedno i praktične i usmjerene mijenjanju života i društva na bolje. Stoga se prijavljuje razrađena poslovna ideja sa objašnjenim svim koracima- od početne ideje do proizvoda spremnog za tržište.

3

Zašto se prijaviti?

Sudjelovanje u Business talent showu može se pokazati kao najvažnijih pet minuta u životu sudionika. Osim što imaju priliku osvojiti nagradu koja će predstavljati inicijalni kapital za realizaciju ideje, sudionici imaju priliku upoznati poduzetnike vizionare koji im mogu postati korisni kontakti za budućnost, mentori ili kritički prijatelji. Tijekom ove aktivnosti, čuti će ideje drugih potencijalnih mladih inovatora s kojima će moći razmijeniti iskustva i s kojima će se moći umrežiti. Svjesni smo da je ovakvih prilika malo i da je susret i druženje sa sličnima sebi, posebno mladim potencijalno darovitim i visokomotiviranim osobama, dragocjeno iskustvo na više razina.
Na osobnoj razini, svaki sudionik ima priliku suočiti se s izazovom i podijeliti ideju sa stručnim i kompetentnim ocjenjivačima, ali i publikom vršnjaka. Sami proces prijave, pripreme i izlaganja ideje razvija kod sudionika brojne dragocjene kompetencije za učenje i nastavak školovanja. Kritičko mišljenje, kreativnost, suradničke vještine, prezentacijske, komunikacijske i informacijske vještine samo su neke od njih, a cijeli proces može uroditi i razvojem samopoštovanja i pozitivne slike o sebi. U konačnici, ukoliko i ne budu među nagrađenima, svi sudionici će biti bogatiji za jedno novo, neobično i dugoročno korisno iskustvo.

5

Tko se može prijaviti?

Za sudjelovanje u Business talent showu mogu se prijaviti učenici i studenti pojedinačno ili u timovima do najviše četiri člana. Timovi i pojedinci mogu imati mentore koji će im pomoći u pripremi, ali mentor ne sudjeluje u prezentaciji projekta niti se navodi u prijavi.

2

Kako se prijaviti?

Prijave sudionika za Business talent show biti ce uskoro otvorene. Učenici i studenti moći će se prijaviti putem obrasca se prijaviti putem obrasca .
U prijavi je potrebno navesti osobne podatke, naziv ideje i kratki opis, te motivaciju za prijavu. Razrađenu ideju odabrani sudionici predstavljaju pred tročlanim stručnim žirijem na ENTER konferenciji.

4

Što pripremiti za predstavljanje ideje na talent showu?

Vremenski okvir za predstavljanje je pet minuta što predstavlja izazov samo po sebi i uči sudionike važnoj vještini u poslovnom svijetu- da kratko i jasno iznesu problem i potencijalno rješenje, što je vještina koja se može naučiti. Stoga će sudionici kroz predstavljanje pokazati svoju kreativnost, inovativnost i efikasnost, jer u tih pet minuta ocjenjivačima trebaju predstaviti:
• Analizu problema – što će njihova ideja promijeniti, popraviti, unaprijediti?
• Postojeća rješenja – i zašto ih oni žele mijenjati ili nadopunjavati?
• Iznijeti svoju ideju i objasniti zašto je njihova ideja originalna i drugačija
• Objasniti način realizacije – plan, troškovnik, potencijalni izazovi
• Što sa gotovim proizvodom – potencijalno tržište i korisnici
• Što s nagradom ako je osvoje

6

A pobjednici su…

Najbolje ideje prema ocjeni stručnog povjerenstva bit će predstavljene u sklopu programa zatvaranja ENTER konferencije, kada će sudionicima biti uručene i nagrade:

1.nagrada-7.000,00 kn i konzultantske usluge tvrtke
2.nagrada-3.000,00 kn
3.nagrada-1.000,00 kn

7

Vrednovanje predstavljanja

Ocjenjivači vrednuju originalnost i primjenjivost ideje, uz ocjenjivanje svakog pojedinog elementa navedenog u koraku prije. Naravno da će ukupnoj ocjeni pridonijeti i način predstavljanja sudionika i njihova sposobnost da ideju predstave na poseban način.

8

Kontaktirajte nas