Andrea Bilandžić i Marin Ivandić

Turističko-ugostiteljska škola

Andrea Bilandžić, po struci magistra ekonomije, zaposlena kao strukovni nastavnik mentor ekonomske grupe predmeta u Turističko-ugostiteljskoj školi u Splitu. Dugi niz godina kao mentor učenicima sudjeluje u raznim projektima sa ciljem promocije zanimanja i unaprjeđenja nastave na području strukovnog obrazovanja te je odnedavno voditeljica promocije i vidljivosti Regionalnog centra kompetencija u sektoru turizma i ugostiteljstva Split.

Tema: Znanjem kroz igru- Treasure digging game

Sažetak: U sklopu projekta Ministarstva turizma Promocija i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam, a u partnerstvu sa Elektro tehničkom školom Split, ove smo godine realizirali digitalnu aplikaciju/ edukativnu video igricu pod nazivom Treasure digging game. Aplikacija se može koristiti na ukupno pet jezika, osim hrvatskog na engleskom, talijanskom, njemačkom i francuskom jeziku. U njoj su integrirani sadržaji vezani za povijesnu i kulturnu baštinu grada Splita kroz pitanja na koja učenici odgovaraju vođeni psićem kroz 3D model Dioklecijanove palače. Svaki točan odgovor psiću daje dodatnu energiju za nastavak igre i pruža mogućnost dužeg igranja, odnosno većeg broja edukativnih sadržaja sa kojima se učenik susreće. Igra je podijeljenja u tri levela prema težini, tj. prema dobnim skupinama igrača.

Na ovaj smo način ostvarili ishode i ciljeve nastavnog procesa omogućujući učenicima  usvajanje edukativnih sadržaja na moderan i inovativan način koji je učenicima zanimljiv i zabavan, a istovremeno postigli korelaciju između različitih predmeta kao što su: osnove turizma, organizacija, povijest, geografija, kulturno povijesna baština,  informatika i strani jezici. Osmislili smo i program natjecanja i nagrađivanja učenika, kroz pojedinačna ili timska natjecanja, koja daju dodatnu vrijednost ovom projektu jer utječu na razvijanje socijalnih vještina kroz spremnost na timski rad.

11:00 - 11:30

Subota 11.12. - PROJEKTI - ALATI ZA RAZVOJ ZAJEDNICE

Znanjem kroz igru - Treasure digging game