Ante Grbavac, Viktor Viljac i Marko Grančić

Polaznici Centra Izvrsnosti

Marko Grančić završio je Srednju tehničku školu, smjer elektrotehničar. Želja mu je pronaći posao u struci i nastaviti razvijati svoje vještine. Spreman za nova znanja i dostignuća u području elektrotehnike i informatike.

Ante Grbavac, učenik je 3. razreda III. gimnazije u Splitu. U 5. razredu osnovne škole počeo se baviti robotikom, a od 7. razreda polaznik je Centra izvrsnosti SDŽ. Sudjelovao na brojnim natjecanjima iz robotike i informatike u osnovnoj i srednjoj školi. Trenutno radi na projektu autonomnog drona za spašavanje na nedostupnim područjima uz pomoć Centra izvrsnosti.

Viktor Viljac, učenik je 8. razreda OŠ Majstora Radovana u Trogiru. Više puta prošao na Državno natjecanje iz Informatike, sudjelovao u EDIT-u. Od malih nogu znao je da će njegovo zanimanje biti vezano za tehnologiju. Veliki zaljubljenik u programiranje, posebno Project Management.

Pet mladih osoba polaznika Centra Izvrsnosti sa svojim mentorom osnivaju udrugu Neutroni kako bi se lakše probili na tržište sa svojim projektima. Udruga Neutroni želi poticati i priključivati mlade ambiciozne osobe koje žele unaprijediti svoje vještine i realizirati projekte. Cilj Neutrona je privlačiti i povezivati ljude iz svih područja i unaprjeđivati njihova znanja i sposobnosti.

Predstavit će svoj projekt Smart pillbox- inovativnu tehnologiju koja treba i može pomoći bilo kome tko uzima lijekove.

15:00 - 15:30

Subota 11.12. - UČENIČKI PROJEKTI KOJE VRIJEDI VIDJETI

Neutroni u akciji: od mladih inovatora do udruge darovite djece

16:00 - 16:30

Subota 11.12. - UČENIČKI PROJEKTI KOJE VRIJEDI VIDJETI

Smart pillbox