Ruža Gudelj i Ivica Borić

SSŠ bana Josipa Jelačića u Sinju

Ruža Gudelj je profesorica mentor matematike i informatike. Radi kao nastavnica u srednjoj strukovnoj školi bana Josipa Jelačića u Sinju. Održala je nekoliko radionica na temu digitalnih kompetencija učitelja i nastavnika.

Ivica Borić je profesor talijanskog jezika i književnosti i geografije. Radi kao nastavnik geografije u srednjoj strukovnoj školi bana Josipa Jelačića u Sinju. Za rad nastavnika primio je nagradu nadležnog ministarstva. Piše znanstvene i stručne radove te metodičke preporuke za učitelje i nastavnike. Vodio je brojne radionice za učitelje i nastavnike.

Tema: Vrednovanje u nastavi pomoću digitalnih alata

Sažetak: Edukacija je namijenjena svima koji žele koristiti digitalne alate u svrhu vrednovanja i praćenja nastave. Primjena digitalnih alata u svrhu praćenja i vrednovanja učenika omogućuje učiteljima bržu pripremu, realizaciju i analizu rezultata. Testovi oblikovani u digitalnim alatima sadrže različite vrste pitanja, mogućnost uporabe različitih multimedijskih sadržaja, čime učenicima nastavni sadržaj postaje zanimljiviji i atraktivniji, a sama provjera znanja im ne pada tako teško. Učenici dobivaju brzu povratnu informaciju o svom znanju, omogućen im je uvid u testove i vlastite rezultate, te je potaknuto učeničko samopraćenje, samovrednovanje i preuzimanje kontrole nad vlastitim učenjem. Cilj edukacije je upoznavanje s raznim digitalnim alatima i načinima na koje oni olakšavaju proces ocjenjivanja i vrednovanja, kako učiteljima, tako i učenicima. Sudionici edukacije će upoznati mogućnosti digitalnih alata koji omogućavaju brzu provjeru znanja bez dodatne registracije za učenike. Procijenit će prednosti i nedostatke aplikacija, te će donijeti osobni stav o učinkovitosti primjene alata za formativno vrednovanje.

16:00 - 16:30

Subota 11.12. - INOVATIVNE METODE UČENJA I POUČAVANJA

Vrednovanje u nastavi pomoću digitalnih alata