Sanja Matić i Anita Čupić

OŠ kraljice Jelene Solin

Anita Čupić, mag.prim.educ., u zvanju izvrsne savjetnice, s 25 godina rada u struci, voditeljica Županijskog stručnog vijeća Splitsko-dalmatinske županije.  Autorica matematičkog udžbenika, zbirke zadataka i ispita. Dva puta nagrađena od MZO među 500 najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika. Dobitnica nacionalnih i europskih oznaka kvalitete na eTwinning platformi.

Sanja Matić, profesor pedagogije, u zvanju  mentora, 15 godina rada u struci. Koordinator  međunarodnih  projekata u školi: UNICEF, EKO škola, We eat responsbly, Litter less, Talis, PIRLS. Dobitnica nacionalne i europske oznake kvalitete na eTwinning platformi. Član Erasmus+ projekta  Once upon an Island koji je uspješno realiziran. Izlagala na  Aktivu razredne nastave i  ŽSV stručnih suradnika pedagoga SDŽ SŠ s predstavljanjem Erasmus+ i eTwinning projekta.

Tema: Projekti u digitalnom okruženju

Sažetak: Predavačice će upoznati polaznike s eTwinning  digitalnom  platformom  za  odgojno – obrazovne djelatnike iz zemalja EU različitih profila. To je platforma  koja svojim korisnicima  nudi mogućnost međusobne komunikacije, sudjelovanja u projektima, razmjenu znanja i iskustva. Ujedno i potiče razmjenu iskustva korištenjem informacijskih i digitalnih tehnologija.

Suradnja u projektima, koji pokreću sami odgojno – obrazovni djelatnici, odvija se u platformi sustava koja je vidljiva samo učiteljima koji sudjeluju u tom projektu. Učenici, također, mogu sudjelovati na platformi ako ih učitelji uključe. Na platformi se postavljaju projektni dokumenti ( fotografije, audio-vizualni zapisi..) koji potvrđuju realizaciju projektnih aktivnosti. Na kraju projekta učitelji mogu podnijeti zahtjev za oznakom kvalitete.  Nacionalnom oznakom kvalitete se vrednuje rad učitelja i njegovih učenika na projektu.

Ključne kompetencije koje učenici razvijaju su razne vještine i vrijednosti, uključujući: jezične vještine, digitalne kompetencije, kritičko razmišljanje, kreativnost, vještine rješavanja problema, odgovornosti i uvažavanje različitosti, socijalne vještine i spremnost na dijalog.

Sudionike ćemo uputiti kako se snaći na platformi, kako otvoriti svoj profil, služiti se platformom, znati gdje stavljati materijale, kako ih objavljivati, kako odabirati projekte, korisnike i koje digitalne alate koristiti u radu.

U ovom predavanju će biti predstavljena iskustva rada na platformi kao i sudjelovanja u projektima.

11:30 - 12:00

Petak 10.12. - PROJEKTI - ALATI ZA RAZVOJ ZAJEDNICE

Projekti u digitalnom okruženju