Svjetlana Urbanek i Anita Relić

OŠ Ivane Brlić Mažuranić, Orahovica i PU Virovitičko-podravska

Svjetlana Urbanek, prof. proizvodno tehničkog obrazovanja, u zvanju izvrsnog savjetnika. Radi u OŠ Ivane Brlić – Mažuranić Orahovica na poslovima učiteljice tehničke kulture i informatike. Bila član Radne skupine za izradu novog kurikuluma tehničke kulture kao i Radne skupine za provedbu uvođenja eksperimentalnog programa u osnovne i srednje škole. Koautor udžbenika tehničke kulture za 5. i 6. razred osnovne škole.

Anita Relić, dipl. ing. prometa. 25 godina zaposlena u Policijskoj upravi virovitičko – podravskoj, od kojih posljednjih 20 godina na radnom mjestu policijske službenice za preventivu u cestovnom prometu u policijskoj upravi, trenutno u zvanju glavnog policijskog inspektora. Njen posao obuhvaća sve vidove preventivnog postupanja sa svim kategorijama sudionika u prometu u cilju povećanja sigurnosti u prometu na području Virovitičko – podravske županije, a kako je najbolje ulaganje u obrazovanje, i to počevši od najmanjih, najčešći je preventivni rad u vrtićima, osnovnim i srednjim školama.

Tema: Projektima do sigurnosti djece u prometu- zajedno možemo bolje!

Sažetak: Sigurnost djece u prometu obaveza je svih institucija, roditelja i svih sudionika u prometu. OŠ Ivane Brlić – Mažuranić vrlo rano je prepoznala potrebu edukacije učenike o ponašanju u prometu odnosno stavkama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i kroz izvannastavne aktivnosti. Osnovali smo Školsku prometnu jedinicu i započeli suradnju sa Policijskom upravom virovitičko - podravskom. Suradnja se nastavila kroz projekte financirane iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske. Na taj način su naši učenici dobili edukaciju za pješake, putnike u vozilima i školskim autobusima i vozače bicikla. OŠ Ivane Brlić -Mažuranić Orahovica je kao nositelj projekta realizirala projekte Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, Prijevoz djece u vozilima, Biciklom u promet, I ti kao i ja te Sretni i sigurni preko Zaklade slagalica. Isto tako sudjelovali smo kao korisnici u ostalim projektima o sigurnosti djece u prometu gdje je Policijska uprava virovitičko - podravska bila partner drugim institucijama, Društvu pedagoga tehničke kulture, Glazbenoj školi Virovitica, Gradskoj knjižnici Virovitica, AK Virovitica. Kroz projekte smo zajedno educirali učenike i motivirali ih na sigurno ponašanje u prometu danas i za cijeli život.

12:00 - 12:30

Subota 11.12. - PROJEKTI - ALATI ZA RAZVOJ ZAJEDNICE

Projektima do sigurnosti djece u prometu