Tamara Banović i Ivana Zemunik

OŠ Josip Pupačić, Omiš

Tamara Banović, profesorica biologije i kemije koja je 2008.g. postala magistra znanosti iz područja Didaktike prirodnih znanosti usmjerenje biologija. Napredovala je u zvanje učitelja savjetnika, voditeljica je Županijskog stručnog vijeća učitelja biologije SDŽ, česti predavač na različitim edukacijama učitelja na županijskoj i državnoj razini. Autorica je udžbenika i radnih bilježnica za OŠ, voditeljica GLOBE programa, sudjeluje u brojnim projektima kojima unaprjeđuje sustav obrazovanja.

Ivana Zemunik, profesorica biologije i kemije, u zvanju mentora. Predavačica je iz područja prirodoslovlja u Centru izvrsnosti SDŽ, članica je školskog Tima za prevenciju i voditeljica školskog projekta Živjeti zdravo - zdravlje je moj odabir. Čest je predavač na vijećima i konferencijama za učitelje, sudjeluje u brojnim projektima u školi i široj lokalnoj zajednici te je sudionica u europskim projektima.

Tema: Mobilna avantura- digitalni interaktivni lov na znanje

Sažetak: Mobiteli i računala postali su neizostavni dio života nas i naših učenika te je njihova uporaba u obrazovanju postala svakodnevnicom i treba ih svrsishodno koristiti. Upotrebom digitalnog programa Actionbound možete osmisliti zanimljivu i motivirajuću izvanučioničku nastavu za vaše učenike kako u redovnoj nastavi tako i u brojnim izvannastavnim i izvanškolskim aktivnostima ili projektima. Actionbound je program za izradu digitalnih, multimedijalnih interaktivnih potraga. Alat je primjenjiv u svim područjima obrazovanja, a aktivnosti osmišljavate ovisno o ishodima učenja i cilju aktivnosti koju želite provesti. U izradu vaše potrage možete uključiti brojne elemente i alate poput teksta, slika, video uradaka, kompasa, GPS lokacija, kvizova, misija, QR kodova i slično. Učitelji osmišljavaju elemente potrage, a učenici korištenjem aplikacije Actionbaund na svojim mobilnim uređajima ili tabletima individualno ili u timu pristupaju potrazi, rješavaju postavljene zadatke, a njihovi rezultati su dostupni učitelju, autoru potrage.  Prikazat ćemo primjere korištenja digitalnog programa Actionbaund u turističkom obilasku grada kao i izradu Escaperom igre koja je korištena u okviru nastave biologije i kemije.

14:30 - 15:00

Subota 11.12. - INOVATIVNE METODE UČENJA I POUČAVANJA

Mobilna avantura - digitalni interaktivni lov na znanje