Željko Cvitković Đone i Ivica Borić

Srednja strukovna škola Josipa Jelačića Sinj

Željko Cvitković Đone radi u Srednjoj strukovnoj školi bana Josipa Jelačića u Sinju na poslovima nastavnika informatike i promoviran je u profesora mentora informatike.  Pokretač je i sudionik u nekoliko humanitarnih aktivnosti u školi i izvan škole, brojnih projekata, stručnih skupova i događaja (školskih, nacionalnih i međunarodnih) te pokretač i tehnički urednik školskog online časopisa Brainstorm.

Tema: Virtualna šetnja kroz život mladih

Sažetak: Virtualna šetnja je digitalna tehnologija kojom se korisnicima omogućuje virtualno kretanje kroz prostor uz pomoć osobnog računala, tableta ili pametnog telefona. Za izradu virtualne šetnje potrebno je fotografirati više 360° pozicijskih snimaka odnosno panorama. Virtualna šetnja je u pravilu interaktivna multimedijalna tehnologija gdje korisnik s udaljenog mjesta može biti detaljno informiran o prostoru i sadržaju, služeći se integriranim audio, video i drugim medijskim zapisima.

Virtualne šetnje se koriste u različite svrhe komercijalne ili nekomercijalne prirode. A njome se mogu prikazati sve vrsta prostora, omogućujući realan doživljaj u bilo koje vrijeme i na bilo kojoj lokaciji. Kako bismo što vjernije prezentirali našu školu budućim učenicima prošle školske godine smo se odlučili za Dan škole predstaviti virtualnom šetnjom. Dan naše škole događa se krajem svibnja s ciljem upoznavanja budućih učenika s programima i svim ostalim što u školi nudimo, a kako se je prošla školska godina uglavnom odvijala na daljinu virtualna šetnja nam se učinila idealnom metodom prezentacije. Ove školske godine pokrenuli smo međunarodni projekt u kojem zajedno s partner školama izrađujemo virtualne šetnje kojima se prikazuje život mladih u gradovima u kojima se nalaze njihove škole. U projekt smo uključili naše učenike koji uz pomoć digitalnih alata izrađuju panoramske snimke koje će biti dijelom virtualne šetnje kroz njihov grad.

10:30 - 11:00

Subota 11.12. - PROJEKTI - ALATI ZA RAZVOJ ZAJEDNICE

Virtualna šetnja kroz život mladih