Zvonimir Stanić

Profil Klett d.o.o.

Zvonimir Stanić, diplomirani strojar i informatičar, direktor odjela Razvoja, edukacije i modernizacije u obrazovanju u Profil Klettu. Dugogodišnji, izuzetno uspješan ravnatelj CARNET-a pod čijim su se vodstvom pokrenuli i realizirali najvažniji i najuspješniji obrazovni projekti u RH: Portal Nikola Tesla učenje, e-otoci, Škole 2.0, e-dnevnik, državna matura, e-škole, Edutorij, e-Lektire, ICT EDU 1 i 2 i mnogi drugi. Uvijek spreman na izazove i na pomicanje granica, kako svojih tako i svojih suradnika. Velikodušan u dijeljenju znanja jer onaj tko dijeli mnogostruko dobiva.

Tema: Inovativne tehnologije u obrazovanju

Inovativne tehnologije su imperativ poučavanja suvremenih naraštaja. Tehnologija ne može zamijeniti učitelja, ali uvelike može poboljšati i optimizirati proces poučavanja kako bi se sadržajem približili novim naraštajima, ali i svima kojima je potrebno znanje u procesu cjeloživotnog učenja. Proces takvoga učenja je višestruko koristan jer svi sudionici procesa imaju priliku učiti i poučavati.

Inovativnost se može segmentirano promatrati s ciljem uspješnosti usvajanja znanja i vještina, ali i bržeg protoka znanja, dinamičnijeg usvajanja i interaktivnog procesa koji vodi ka približavanju naraštajima koji su nositelji budućnosti.

12:00 - 12:30

Petak 10.12. - INOVATIVNE METODE UČENJA I POUČAVANJA

Inovativne tehnologije u obrazovanju